Varm karamel-martini

Varm karamel-martini

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
2 glas

Składniki

Blandet kanelkrydderi
  • kardemomme, stødt
    1 knivspids
  • muskatnød, stødt
    ¾ tsk
  • nellike, stødt
    ¾ tsk
  • kanel, stødt
    1 spsk
  • ingefær, stødt
    1 ½ tsk
Krydret karamelsirup
  • rørsukker
    200 g
  • natron
    2 knivspidser
  • salt
    2 knivspidser
  • vand
    240 g
Martini
  • vand
    80 g
  • rom
    40 g
  • ouzo
    2 tsk
  • citronsaft (ca. ½ citron)
    1 ½ tsk
  • kirsebær, friske til pynt
  • appelsinskal til garnering (valgfrit)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 glas

Sód 46 mg
Białko 0 g
Kalorie 488 kJ / 116 kcal
Tłuszcz 0 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 0 g
Węglowodany 17 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie