Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 160 克 新鮮蓮藕 ,約 1節,外皮洗淨切 1公分厚片,順著外圍雕花形後泡醋水備用
- 140 克 牛蒡 ,外皮洗淨,切 4公分長段,再分割成四條,泡醋水備用
- 8 朵 乾香菇 ,和 800克水泡軟後切六角狀
- 12 顆 小干貝 ,乾,和乾香菇一起浸泡
- 1 片 蒟蒻 ,切1公分厚片,泡熱水備用
- 3 顆 熟竹筍 ,尖端切成楔型
- 60 克 日式醬油 ,(薄口)
- 100 克 清酒
- 60 克 味醂
- 2 大匙 細砂糖
- 1 小撮 鹽
- ½ 根 紅蘿蔔 ,切1公分厚片後雕花形
- 6 顆 芋頭 ,小顆,去除外皮切六角狀
- 10 個 豌豆莢 ,尾端切V字狀
- Wartości odżywcze
- na 4 人份
- Kalorie
- 5800.6 kJ / 1386.4 kcal
- Białko
- 61 g
- Węglowodany
- 242.6 g
- Tłuszcz
- 3.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.4 g
- Błonnik
- 35.2 g
- Sód
- 4767.9 mg