
Urządzenia i Akcesoria
什錦根菜煮
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 人份
Składniki
-
新鮮蓮藕 ,約 1節,外皮洗淨切 1公分厚片,順著外圍雕花形後泡醋水備用160 克
-
牛蒡 ,外皮洗淨,切 4公分長段,再分割成四條,泡醋水備用140 克
-
乾香菇 ,和 800克水泡軟後切六角狀8 朵
-
小干貝 ,乾,和乾香菇一起浸泡12 顆
-
蒟蒻 ,切1公分厚片,泡熱水備用1 片
-
熟竹筍 ,尖端切成楔型3 顆
-
日式醬油 ,(薄口)60 克
-
清酒100 克
-
味醂60 克
-
細砂糖2 大匙
-
鹽1 小撮
-
紅蘿蔔 ,切1公分厚片後雕花形½ 根
-
芋頭 ,小顆,去除外皮切六角狀6 顆
-
豌豆莢 ,尾端切V字狀10 個
Wartości odżywcze na 4 人份
Kalorie
1386.4 kcal /
5800.6 kJ
Białko
61 g
Tłuszcz
3.6 g
Węglowodany
242.6 g
Błonnik
35.2 g
Tłuszcz nasycony
0.4 g
Sód
4767.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

異國節慶料理
6 Przepisów
Tajwan
Tajwan