Osłona noża miksującego jest potrzebna.

Aby przygotować ten przepis, potrzebna jest osłona noża miksującego. Dowiedz się więcej

什錦根菜煮
TM6 TM5 TM31

什錦根菜煮

(Brak ocen)

Składniki

  • 160 克 新鮮蓮藕 ,約 1節,外皮洗淨切 1公分厚片,順著外圍雕花形後泡醋水備用
  • 140 克 牛蒡 ,外皮洗淨,切 4公分長段,再分割成四條,泡醋水備用
  • 8 朵 乾香菇 ,和 800克水泡軟後切六角狀
  • 12 顆 小干貝 ,乾,和乾香菇一起浸泡
  • 1 片 蒟蒻 ,切1公分厚片,泡熱水備用
  • 3 顆 熟竹筍 ,尖端切成楔型
  • 60 克 日式醬油 ,(薄口)
  • 100 克 清酒
  • 60 克 味醂
  • 2 大匙 細砂糖
  • 1 小撮 鹽
  • ½ 根 紅蘿蔔 ,切1公分厚片後雕花形
  • 6 顆 芋頭 ,小顆,去除外皮切六角狀
  • 10 個 豌豆莢 ,尾端切V字狀

Wartości odżywcze
na 4 人份
Kalorie
5800.6 kJ / 1386.4 kcal
Białko
61 g
Węglowodany
242.6 g
Tłuszcz
3.6 g
Tłuszcz nasycony
0.4 g
Błonnik
35.2 g
Sód
4767.9 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy