Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 25 - 30 g de aceite de oliva
- 170 - 200 g de hortalizas para sofrito (p. ej. cebolla, ajo, puerro, chalota) en trozos (2 cm)
- 700 - 800 g de verduras variadas (p.ej. zucchini, zanahoria, calabaza, batatas, apio, papa, arvejas) en trozos si fuera necesario
- 750 - 850 g de agua
-
1
cucharadita de concentrado de caldo de verduras casero
lub 1 pastilla de caldo de verduras (para 0,5 l.) - 1 cucharadita de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 465 kJ / 111 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 3.6 g
Alternatywne przepisy
Sopa de calabaza y cúrcuma
35min
Puré de papas al estilo Argentino
50min
Pastel de pollo y puerro
50min
Sopa cremosa versátil
45 min
Ensalada de rabanitos y repollo
Brak ocen
Ensalada de frutas y verduras al vapor con vinagreta de naranja
Brak ocen
Ñoquis de papa
1h 30 min
Sopa de apio y zapallito
35min
Pan de molde
3h
Salsa de tomate estilo italiano
35min
Budín de naranja
1h
Risotto con hongos a la cerveza
40 Min