Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Wasser zum Garen
- Salz zum Garen und etwas mehr zum Würzen
- 2 Eier
- 140 g Mehl
- 15 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 2 Msp. Backpulver
- 500 g Quark, 20% Fett, abgetropft
- 60 g Butter, in Stücken
- 30 g Zucker
- 40 g Paniermehl
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3039 kJ / 726 kcal
- Białko
- 31 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 45 g
- Tłuszcz nasycony
- 25 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 1108 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spinat-Gnocchi mit Schinken-Sahne-Sauce
2h
Schwarzwurzel-Auflauf
1h 25min
Cheese-Makkaroni
30 min
Pudding Oma Erna
30 min
Zwetschgen-Baiser-Kuchen
2h
Erbsennudeln mit Bohnen-Chorizo-Sauce und Skrei
30 min
Ricotta-Pancakes mit Aprikosenconfit
30 min
Nussbuchteln aus dem Varoma®
1h
Apfel-Quark-Puffer
45 min
Apfel-Zimt-Zupfbrot
2h
Buttermilch-Waffeln mit Zitrusschmand
25 min
Germknödel mit Apfelfüllung und Zimtbutter
1 godz. 20 min