Schokoladenspätzle in Vanillesauce und Beerenkompott

4.0 4 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 Portionen

Składniki

Spätzle-Teig
  • Milch
    120 g
  • Mehl
    460 g
  • Backkakao
    30 g
  • Eier
    5
  • Zucker
    100 g
  • Salz und etwas mehr zum Kochen
    ½ TL
  • Wasser zum Kochen
Beerenkompott
  • Beeren, gemischt, TK
    300 g
  • Traubensaft
    130 g
  • Speisestärke
    15 g
  • Zucker
    15 g
Vanillesauce und Fertigstellung
  • Vanilleschote
    1
  • Milch
    300 g
  • Eigelb
    4
  • Zucker
    50 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 735 mg
Białko 31 g
Kalorie 3065 kJ / 733 kcal
Tłuszcz 16 g
Błonnik 9 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Węglowodany 121 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...