Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Boden
- 160 g Zucker
- 200 g Butter, weich, in Stücken
- 5 Eier
Creme und Fertigstellung
- 150 g Mehl
- 50 g Kakao
- 1 Pck. Backpulver
- 1360 g Schattenmorellen, abgetropft (2 Gläser)
- 60 g Milch
- 100 g Kokosraspeln
- 50 g Zucker
- 50 g Butter, weich, in Stücken
- 2 Pck. Vanille-Tortencreme-Pulver (z. B. Paradies Creme oder Galetta von Dr. Oetker)
- 400 g Sahne
- 400 g Schmand
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1628 kJ / 389 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Tłuszcz nasycony
- 19 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 102 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Apfel-Amarettini-Kuchen mit Puddingsahne
2h
Erdbeer-Maulwurfkuchen
5 Std.
Grusel-Schnitten
1h 30min
Bratapfel-Käsekuchen
10h 20 min.
Stachelbeer-Rahm-Kuchen
10 Std.
Marmorierter Birnen-Kuchen
1h
Apfelschnitten
2h
Dreh-dich-um-Kuchen
1 Std. 50 Min
Rhabarber-Pudding-Streuselkuchen
9 Std.
Erdbeer-Stracciatella-Schmandschnitten
2h 30min
Goldtröpfchen-Käsekuchen
3 godz. 30 min
Mascarpone-Käsekuchen mit Streuseln
1h 30min