Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 7 g di gelatina in fogli, ammollata in acqua fredda
- 20 g di latte
- 250 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
- 80 g di zucchero
- 500 g di mascarpone
- 150 g di pasta di pistacchio
- 200 g di biscotti savoiardi
- caffè espresso
- pistacchi tritati, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2113 kJ / 505 kcal
- Białko
- 10.2 g
- Węglowodany
- 24.5 g
- Tłuszcz
- 41.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 19 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 53.7 mg
Alternatywne przepisy
Insalata di quinoa e pollo Tex-Mex
30min
Crostata ai pistacchi
4u.
Bundt Cake ai fiori e frutti di bosco
Brak ocen
Ghiaccioli banana, arachidi e cioccolato
4 Std. 30 Min
Pasta di pistacchi (100%)
20 Min
Cioccolata calda alla crema di whiskey
15 Min
Semifreddo all'amarena
9h
Tortino con il cuore morbido al lampone
3h 30min
Rotolo ai frutti rossi
2 Std.
Cream tart al cioccolato
8 godz.
Parfait allo yogurt e frutta arcobaleno
20 Min
Cheesecake alle ciliegie
4 Std. 30 Min