Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 克 油
- 10 克 姜 ,切片
- 6 - 7 瓣 蒜头
- 3 支 干辣椒 ,切段
- 2 克 花椒 ,约¼茶匙
- 400 克 鸡腿肉 ,切3×3cm块
- 30 克 新鲜二荆条 。切粒
- 20 克 生抽
- 10 克 蚝油
- 2 克 糖 ,约¼茶匙
- 50 克 青蒜 ,切2-3cm段
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 852.7 kJ / 203.8 kcal
- Białko
- 21.1 g
- Węglowodany
- 8.7 g
- Tłuszcz
- 9.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.9 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 348.9 mg