Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Balık ve Hamur
- 15 g taze ot karışımı (kekik, fesleğen, taze rezenenin yeşil yaprakları ve maydanoz)
- 250 g su
-
20
g taze maya, ufalanmış
lub 2 tk kuru maya (7g) - 500 g un
- 3 tk tuz
- ½ limon, dilimler halinde kesilmiş
- 1000 g levrek, (1 adet levrek, temizlenmiş hali yaklaşık 1000 g)
Pirinç
- 2 diş sarımsak
- 40 g soğan, ikiye bölünmüş
- 30 g zeytinyağı
- 500 g su
- 500 g beyaz şarap
- 1 tk tuz
- 1 yk şeker
- 350 g pirinç, uzun taneli
- 15 g fındık, parçalara bölünmüş
- 15 g dolmalık fıstık, çiğ
- 15 g Antep fıstığı, kabuksuz, tuzsuz
- 15 g badem, parçalara bölünmüş
- Wartości odżywcze
- na 1 porsiyon
- Kalorie
- 5540.8 kJ / 1324.3 kcal
- Białko
- 70.5 g
- Węglowodany
- 181.3 g
- Tłuszcz
- 23.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.6 g
- Błonnik
- 9 g
- Sód
- 2521.9 mg
Alternatywne przepisy
Hamsi Buğulama
40 min
Zerdeçal, Limon ve Zencefil Çayı
20 min
Chai Şurubu
Brak ocen
Biberiye, Anason ve Vanilyalı Çay
Brak ocen
Asya Usulü Salata Sosu
Brak ocen
Frambuazlı Salata Sosu
10min
Mantar Çorbası, Buharda Pişmiş Hindi ve Sebzeler
45 min
Kremalı ve Beyaz Şarap Soslu Midye
45 min
Gazpacho
10min
Sebzeli Nohut Yahnisi
45 min
Turna Yemişli ve Bademli Tavuk Salatası
15 min
Sotelenmiş Bonfile ve Soğan
15 min