Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 克 奶油 ,多備一些煎餅用
- 320 克 牛奶
- 100 克 蛋 ,約2顆
- 110 克 蓬萊米粉
- 35 克 太白粉 ,馬鈴薯澱粉
- 20 克 樹薯粉
- ¼ 茶匙 鹽
- 600 克 鮮奶油
- 80 克 冰糖粉
- ¼ 茶匙 香草精
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1794.2 kJ / 428.8 kcal
- Białko
- 5.3 g
- Węglowodany
- 30.4 g
- Tłuszcz
- 32.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 19.8 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 139.4 mg