Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
派皮
- 250 克 杏仁粉 ,烘焙用
- 40 克 椰子麵粉
- 1 小撮 鹽
- 1 茶匙 香草精
- 100 克 龍舌蘭糖漿
- 75 克 椰子油 (多備一些抹油用)
內餡
- 250 克 鮮奶油 (脂肪含量約35%) ,冷藏
- 190 克 奶油乳酪
- 340 克 煉乳
- 120 克 新鮮黃檸檬汁
- 1 大匙 黃檸檬皮屑
- ½ 顆 黃檸檬 ,切片,約0.2-0.3公分厚
- 50 克 藍莓
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 2205 kJ / 527 kcal
- Białko
- 10.4 g
- Węglowodany
- 37.5 g
- Tłuszcz
- 39.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 19.3 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 140.8 mg