Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g kuru fasulye (dermason cinsi)
- 2550 g su
- 120 g soğan, ikiye bölünmüş
- 40 g tereyağı, küp küp kesilmiş (2 cm)
- 25 g biber salçası
-
200
g domates, parçalara bölünmüş (4-5 cm)
lub 200 g konserve doğranmış domates - ¾ tk tuz, damak tadına göre
- ¼ tk karabiber
- ½ tk şeker
- 70 g sucuk, yarım ay şeklinde dilimlenmiş (0.5 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porsiyon
- Kalorie
- 828.6 kJ / 198.1 kcal
- Białko
- 6.1 g
- Węglowodany
- 9.5 g
- Tłuszcz
- 15.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.7 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 688.8 mg
Alternatywne przepisy
Yavaş Pişirilmiş Nohut
26sa 5 dk
Naneli Bezelye Çorbası
35 Min
Domatesli Risotto
30 Min
Bol Baharatlı Fırında Çipura
1 Std. 15 Min
Varoma'da Yoğurt
12h
Zeytinyağlı Taze Fasulye
40 Min
Kuru Fasulye
10 Std.
Etli Bamya
1 Std. 10 Min
Erişteli Yeşil Mercimek
55min
Salçalı Bulgur Pilavı
40 Min
Pirinç Pilavı (Osmancık Pirinci ile)
40 Min
Baharatlı Nohut ''Chana Masala''
1 Std. 30 Min