Sucuklu Kuru Fasulye

Sucuklu Kuru Fasulye

3.1 96 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 10 godz.
4 porsiyon

Składniki

  • kuru fasulye (dermason cinsi)
    200 g
  • su
    2550 g
  • biber salçası
    25 g
  • soğan ikiye bölünmüş
    120 g
  • tereyağı küp küp kesilmiş (2 cm)
    40 g
  • domates parçalara bölünmüş (4-5 cm)
    200 g
    200 g konserve doğranmış domates, parçalara bölünmüş (4-5 cm)
  • tuz damak tadına göre
    ¾ tk
  • karabiber
    ¼ tk
  • şeker
    ½ tk
  • sucuk yarım ay şeklinde dilimlenmiş (0.5 cm)
    70 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsiyon

Sód 688.8 mg
Białko 6.1 g
Kalorie 828.6 kJ / 198.1 kcal
Tłuszcz 15.9 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 7.7 g
Węglowodany 9.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...