Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pilav
- 300 g pirinç, basmati cinsi
- 700 g su, oda sıcaklığında
- ¾ tk tuz (bk. Öneriler)
- Wartości odżywcze
- na 4 porsiyon
- Kalorie
- 5080.8 kJ / 1214.3 kcal
- Białko
- 21.3 g
- Węglowodany
- 240 g
- Tłuszcz
- 15.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.5 g
- Błonnik
- 3.9 g
- Sód
- 1787.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Baharatlı Nohut ''Chana Masala''
1 Std. 30 Min
Haşlanmış Patates
35min
Bol Çekirdekli Çavdar Ekmeği (Düşük Glisemik İndeksli)
1h 50min
Kuşkonmazlı Kabaklı Makarna
30 Min
Yavaş Pişirilmiş Sebzeli Dana Yahni
3h 15min
Buharda Pişmiş Somon
30 Min
Haşlanmış Karabuğday
25 Min
Yasemin Pirinci Pilavı
35min
Pirinç Pilavı (Osmancık Pirinci ile)
40min
Glütensiz Sebzeli Pizza Hamuru
45min
Pirinç Pilavı (Baldo Pirinç ile)
40min
Haşlanmış Pirinç
25 Min