Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pilav
- 300 g pirinç, basmati cinsi
- 700 g su, oda sıcaklığında
- ¾ tk tuz (bk. Öneriler)
- Wartości odżywcze
- na 4 porsiyon
- Kalorie
- 5080.8 kJ / 1214.3 kcal
- Białko
- 21.3 g
- Węglowodany
- 240 g
- Tłuszcz
- 15.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.5 g
- Błonnik
- 3.9 g
- Sód
- 1787.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Buharda Göz Yumurta
15 min
Soğuk Demlenmiş Kahve Konsantresi (Cold Brew Concentrate)
12h
Taze Otlu Hamura Sarılı Levrek ve Basmati Pilavı
2 godz. 30 min
Sotelenmiş Kuşkonmaz
20p
Kremalı Pancar Çorbası
45 min
Tavuk Suyu
1 godz. 10 min
Buharda pişmiş kabak
35 min
Haşlanmış Makarna
25 min
Haşlanmış Karabuğday
25 min
Sotelenmiş Tavuk Küpleri
15 min
Pirinç Pilavı (Osmancık Pirinci ile)
40 min
Pirinç Pilavı (Baldo Pirinç ile)
40 min