Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 克 糙米
- 900 克 水, plus extra warm, for soaking
- 1 茶匙 橄欖油, plus extra for drizzling
- 1 茶匙 鹽
- 4 片 去皮去骨雞胸肉 ,每片約120-150克
- 1 粒 蒜頭
- 50 克 洋蔥 ,對切
- ¼ 把 新鮮羅勒葉, plus extra chopped for garnishing
- 400 克 罐裝切碎番茄
- 1 大匙 番茄泥
- 1 茶匙 糖
- ½ - 1 茶匙 匈牙利辣紅椒粉
- ½ 茶匙 胡椒粉
- 300 克 新鮮四季豆 ,去頭尾、去筋,切段
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 2583.8 kJ / 617.6 kcal
- Białko
- 68.4 g
- Węglowodany
- 60 g
- Tłuszcz
- 10.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.3 g
- Błonnik
- 6.7 g
- Sód
- 735.5 mg