鳳梨椰奶冰淇淋聖代

鳳梨椰奶冰淇淋聖代

Brak ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 11 godz.
8 人份

Składniki

椰奶冰淇淋
  • 罐裝椰奶 (400 克 x 2罐)
    800 克
  • 150 克
  • 椰漿粉
    2 大匙
  • 天然香草精
    1 茶匙
  • 蘭姆酒 (opcjonalnie) ,依個人口味調整
    1 - 2 大匙
薑味餅乾
  • 20 克
  • 奶油 ,切塊,室溫軟化
    80 克
  • 黑糖
    110 克
  • 天然香草精
    ½ 茶匙
  • 中筋麵粉
    110 克
  • 小蘇打
    ¾ 茶匙
  • ⅛ 茶匙
  • 乾薑粉
    ¾ 茶匙
  • 肉桂粉
    ¾ 茶匙
  • 豆蔻粉
    ⅛ 茶匙
鳳梨醬
  • 新鮮鳳梨 ,切塊 ( 約2 - 3 公分)
    200 克
  • 鳳梨汁
    100 克
  • 30 克
組裝
  • 新鮮鳳梨 ,切塊,裝飾用
    100 克

Wartości odżywcze na 1 人份

Kalorie 502.3 kcal / 2101.6 kJ
Białko 3 g
Tłuszcz 17.7 g
Węglowodany 84.7 g
Błonnik 4.7 g
Tłuszcz nasycony 11.9 g
Sód 233.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...