Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
椰奶冰淇淋
- 800 克 罐裝椰奶 (400 克 x 2罐)
- 150 克 糖
- 2 大匙 椰漿粉
- 1 茶匙 天然香草精
- 1 - 2 大匙 蘭姆酒 ,依個人口味調整 (opcjonalnie)
薑味餅乾
- 20 克 糖
- 80 克 奶油 ,切塊,室溫軟化
- 110 克 黑糖
- ½ 茶匙 天然香草精
- 110 克 中筋麵粉
- ¾ 茶匙 小蘇打
- ⅛ 茶匙 鹽
- ¾ 茶匙 乾薑粉
- ¾ 茶匙 肉桂粉
- ⅛ 茶匙 豆蔻粉
鳳梨醬
- 200 克 新鮮鳳梨 ,切塊 ( 約2 - 3 公分)
- 100 克 鳳梨汁
- 30 克 糖
組裝
- 100 克 新鮮鳳梨 ,切塊,裝飾用
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 2101.6 kJ / 502.3 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 84.7 g
- Tłuszcz
- 17.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.9 g
- Błonnik
- 4.7 g
- Sód
- 233.4 mg