Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 g Butter, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 40 g Mandeln
- 180 g Zartbitter-Schokolade, in Stücken
- 4 Eier
- 150 g Zucker
- 35 g Mehl
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1498 kJ / 358 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Tłuszcz nasycony
- 14 g
- Błonnik
- 2.6 g
- Sód
- 33 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Aprikosen-Cheesecake
7ωρ.
Orangen-Creme-Karamell
12h
Brioche mit Cremelikör
5h
Blondie mit Fleur de Sel und Schokoganache
5h
Baskenkuchen (Gâteau basque)
2h
Himbeer-Kokos-Tiramisu
8u. 15min
Carina-Kuchen
2h 30min
Kürbis-Nuss-Schnitten
1 godz. 30 min
Apfel-Amarettini-Kuchen mit Puddingsahne
2h
Himbeer-Mohn-Kastenkuchen
2h 15min
Möhren-Pistazien-Kuchen
1h
Mallorquinischer Mandelkuchen
1 godz. 30 min