Glutenvrije quiche Lorraine

Glutenvrije quiche Lorraine

Brak ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 sneetjes

Składniki

Deeg
  • Gruyère kaas in stukken gesneden
    50 g
  • boter, ongezouten of gezouten (van koemelk) in blokjes gesneden (1-2 cm) en vervolgens 30 minuten ingevroren, plus extra voor het invetten
    75 g
  • glutenvrij witte bloem plus extra om te bestrooien
    100 g
  • maïszetmeel
    50 g
  • koud water
    50 g
  • zout
    1 tl
Vulling
  • spek in blokjes
    150 g
  • eieren
    4
  • melk
    50 g
  • room, min. 30% vet
    100 g
  • zout
    ¼ tl
  • gemalen peper
    2 snuifjes

Wartości odżywcze na 1 sneetje

Kalorie 315.5 kcal / 1320.2 kJ
Białko 9.5 g
Tłuszcz 24.8 g
Węglowodany 14.7 g
Błonnik 1.6 g
Tłuszcz nasycony 12.3 g
Sód 575.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...