
Urządzenia i Akcesoria
Glutenvrije quiche Lorraine
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 sneetjes
Składniki
Deeg
-
Gruyère kaas in stukken gesneden50 g
-
boter, ongezouten of gezouten (van koemelk) in blokjes gesneden (1-2 cm) en vervolgens 30 minuten ingevroren, plus extra voor het invetten75 g
-
glutenvrij witte bloem plus extra om te bestrooien100 g
-
maïszetmeel50 g
-
koud water50 g
-
zout1 tl
Vulling
-
spek in blokjes150 g
-
eieren4
-
melk50 g
-
room, min. 30% vet100 g
-
zout¼ tl
-
gemalen peper2 snuifjes
Wartości odżywcze na 1 sneetje
Kalorie
315.5 kcal /
1320.2 kJ
Białko
9.5 g
Tłuszcz
24.8 g
Węglowodany
14.7 g
Błonnik
1.6 g
Tłuszcz nasycony
12.3 g
Sód
575.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Glutenvrij bakken
12 Przepisów
Beneluks
Beneluks