Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Deeg
- 50 g Gruyère kaas, in stukken gesneden
- 75 g boter, ongezouten of gezouten (van koemelk) in blokjes gesneden (1-2 cm) en vervolgens 30 minuten ingevroren, plus extra voor het invetten
- 100 g glutenvrij witte bloem, plus extra om te bestrooien
- 50 g maïszetmeel
- 50 g koud water
- 1 tl zout
Vulling
- 150 g spek, in blokjes
- 4 eieren
- 50 g melk
- 100 g room, min. 30% vet
- ¼ tl zout
- 2 snuifjes gemalen peper
- Wartości odżywcze
- na 1 sneetje
- Kalorie
- 1320.2 kJ / 315.5 kcal
- Białko
- 9.5 g
- Węglowodany
- 14.7 g
- Tłuszcz
- 24.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.3 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 575.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vanillesaus (crème anglaise)
10 Min
Szechuanrijst met gehaktvlees en chili-olie
1h 5min
Glutenvrije, suikervrije mini Japanse katoen cheesecakes
Brak ocen
Tiramisu met chocolade en chili
Brak ocen
Gezonde Miso kipnoedelsoep (Louise Keats)
30 Min
Ovenburger
1 Std. 45 Min
Geluksbal-raketspiezen
Brak ocen
Pierogi met vlees
1 Std.
Kip met 'mole verde' saus
Brak ocen
Energieballen
30 Min
Chocolade en banaan charlotte
Brak ocen
Gevulde Marokkaanse broodjes (Batbout)
2h 40min