Hartige krans met olijven, spek en cheddarkaas

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
8 porties

Składniki

  • melk
    350 g
  • boter, ongezouten of gezouten (van koemelk)
    50 g
  • ei
    1
  • verse gist
    20 g
  • havermeel
    150 g
  • rijstmeel volkoren
    150 g
  • aardappelzetmeel
    100 g
  • tapioca zetmeel
    80 g
  • xanthaangom
    1 ½ el
  • zout
    10 g
  • Cheddar kaas in blokjes (2 cm)
    150 g
  • spek alle soorten, in blokjes (1 cm)
    120 g
  • knoflookteentje
    1
  • ui in vier gesneden
    50 g
  • olijfolie
    20 g
  • rode paprika in stukken gesneden (3 cm x 3 cm)
    80 g
  • tomaten vers of uit blik, in stukjes gesneden (2 cm)
    100 - 120 g
  • olijven, zwart, ontpit in plakjes gesneden (0,5 cm)
    30 g
  • eierdooier
    1
    2 eetlepels melk
  • sesamzaad, zwart
    5 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portie

Sód 883 mg
Białko 16.1 g
Kalorie 2206.8 kJ / 527.5 kcal
Tłuszcz 27.8 g
Błonnik 4.9 g
Tłuszcz nasycony 12.2 g
Węglowodany 53.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...