Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Kavanozun Hazırlanması
- 180 g un
- 1 tk kabartma tozu
- 1 tk karbonat
- 1 tutam tuz
- 90 g esmer şeker (bk.çeşitlemeler)
- 90 g toz şeker
- 75 g yulaf ezmesi
- 150 - 200 g damla çikolata (bkz. öneriler)
Yulaflı Kurabiye Hazırlık ve Pişirme
- 80 g tereyağı, parçalara bölünmüş (1-2 cm)
- 1 yumurta, büyük boy (63-73 gr)
- Wartości odżywcze
- na 20 porsiyon
- Kalorie
- 12754.7 kJ / 3048.4 kcal
- Białko
- 42.2 g
- Węglowodany
- 462.1 g
- Tłuszcz
- 111.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 65.9 g
- Błonnik
- 14.9 g
- Sód
- 2331.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ispanak Başı
40 min
Fıstık Ezmeli Brownie
40 min
Tuzlu Kurabiye
1h
Brownie Kurabiye
40 min
Yulaflı Muzlu Kurabiye
50 min
Hindistan Cevizi Sütü
15 min
Yeşil Elmalı Dondurma
10min
Tavuk Topları ile Lahana Çorbası
2 godz. 30 min
Yulaflı Kurabiye
1 godz. 5 min
Yulaflı Tereyağlı Kurabiye
50 min
Bol Kuruyemiş ve Çekirdekli Granola
25 min
Pikan Cevizi Kıtırlı Muzlu Kek
1sa 30 dk