Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g leite
- 25 g fermento de padeiro fresco
- 20 g açúcar
- 2 ovos
- 75 g manteiga
- 500 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- 1 c. chá de sal
-
220
g fiambre em fatias (14 fatias aprox.)
lub 220 g mortadela em fatias
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 927.9 kJ / 221.8 kcal
- Białko
- 8.9 g
- Węglowodany
- 27.9 g
- Tłuszcz
- 7.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.8 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 362.8 mg
Alternatywne przepisy
Pãezinhos recheados com frango e bacon
1h
Bolachas de menta
1h 20min
Coroa de pães
9 godz. 30 min
Queijo tipo mascarpone
16 godz.
Bolachas de cacau
1h 30min
Artisan bread
1h 30min
Pão de ervas aromáticas
1 Std. 40 Min
Coroa recheada
1h 50 min.
Pães de leite ao vapor com chocolate
3 Std. 30 Min
Brioches divertidos
1h
Merendas
2h
Pão de alho e ervas
1 Std. 40 Min