Hele pikante kip met aardappelen en korianderdip
TM6 TM5 TM31

Hele pikante kip met aardappelen en korianderdip

(Brak ocen)

Składniki

Pikante saus

  • 2 rode paprika's, heel (ongeveer 300 g elk), zonder zaadjes, in stukken
  • 1 ui, gehalveerd
  • 3 knoflookteentjes
  • 40 g olijfolie
  • 2 - 3 Spaanse pepers, gedroogd (bijv. Vogeloog pepers)
  • 10 g verse rozemarijn, alleen de naaldjes
  • 1 tl currypoeder
  • 10 g vers geperst citroensap
  • 40 g honing
  • 1 tl zout
  • 2 - 3 snuifjes gemalen zwarte peper
  • 1 kip (ongeveer 1200-1500 g)

Aardappelen

  • 500 g aardappelen, klein, ongeschild, schoongemaakt
  • 10 g verse dille, grof gehakt
  • 30 g boter, ongezouten of gezouten (van koemelk), in stukken
  • 2 - 3 snuifjes zout

Korianderdip

  • 10 g verse korianderbladeren
  • 1 knoflookteentje
  • 50 g mayonaise
  • 50 g Griekse yoghurt
  • 20 g vers geperst citroensap
  • 2 - 3 snuifjes zout
  • 2 - 3 snuifjes gemalen zwarte peper

Grillen en montage

  • vers korianderblad, voor de garnering

Wartości odżywcze
na 1 portie
Kalorie
3003.3 kJ / 717.8 kcal
Białko
46 g
Węglowodany
30.4 g
Tłuszcz
45.4 g
Tłuszcz nasycony
13.3 g
Błonnik
4.4 g
Sód
796.8 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy