Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sponscake
- 5 eieren
- 150 g suiker
- 15 g vanillesuiker
- 1 snuifje zout
- 175 g half volkoren tarwebloem
- 2 tl bakpoeder
- 5 el warm water
Champagne crème
- 8 gelatineblaadjes
- 1 limoen, sap en schil
- 3 eierdooiers
- 150 g suiker
-
200
g Champagne
lub 200 g mousserende witte wijn - 300 g room, elk type (van koemelk)
- 250 g druiven, rood of wit
- 1 citroen, versgeperst sap
- Wartości odżywcze
- na 1 sneetje
- Kalorie
- 1196 kJ / 286 kcal
- Białko
- 6.3 g
- Węglowodany
- 43.2 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Turkse eieren (Cibir) op Griekse yoghurt, geserveerd met toast en groene salade
30 Min
Speculoos druiven tiramisu
1 Std.
Mango kleefrijst cake (vegan)
11 godz.
Turkse gekruide lamshapjes
No ratings
Zoete aardappelschotel met de Peeler
No ratings
Ingemaakte citroenen
No ratings
Vegetarische bruine rijst
40 Min
Mayonaise zonder ei
10 Min
Levercake
No ratings
Crème anglaise
15 Min
Maanzaad-mayonaise
No ratings
Detoxsapje “Gave huid”
10 Min