Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
自製鹼水
- 100 克 水
- 1 茶匙 小蘇打粉
鹼粽
- 100 克 圓糯米 ,洗浸,泡水1小時
- 1 茶匙 油
- 2000 克 水
- 12 - 15 片 粽葉 ,需預先準備,詳見要訣
- Wartości odżywcze
- na 1 個
- Kalorie
- 268.3 kJ / 64.1 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 12.3 g
- Tłuszcz
- 1.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 274.7 mg