Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastel
- 5 huevo
- 150 g azúcar
- 15 g azúcar aromatizada con vainilla
- 1 pizca sal
- 175 g harina semi-integral
- 2 cditas polvo para hornear
- 5 cda agua caliente
Crema de champán
- 8 láminas de grenetina
- 1 limón, el jugo y la ralladura
- 3 yemas de huevo
- 150 g azúcar
-
200
g de champán
lub 200 g de vino blanco, o sparkling white wine - 300 g de crema para batir (30-40% grasa)
- 250 g de uvas, rojas o blancas
- 1 de jugo de limón, recién exprimido
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanadas
- Kalorie
- 1321.5 kJ / 315.8 kcal
- Białko
- 6.4 g
- Węglowodany
- 43.6 g
- Tłuszcz
- 12.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.7 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 117.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pastel de chocolate, zanahoria y piña
2h 20 min
Lonche de frittata con chorizo
40 Min
Pastel de sémolina, almendra y miel
1 Std.
Agua de chayote
10 min
Pastel de naranja y miel
2h
Pastel de canela y nuez
1 Std.
Pastel de nueces y zanahorias
1 Std.
Pastel Texano
1h 30 min
Kasutera (Castella) Panqué de miel
1h 45min
Rosca de manzana
50 Min
Pay de manzana casero
2h 20 min
Rosca de naranja
1h 30 min