Pastel de crema y champán

Pastel de crema y champán

4.5 2 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 55 min
12 rebanadas

Składniki

Pastel
  • 5 huevo
  • 150 g azúcar
  • 15 g azúcar aromatizada con vainilla
  • 1 pizca sal
  • 175 g harina semi-integral
  • 2 cditas polvo para hornear
  • 5 cda agua caliente
Crema de champán
  • 8 láminas de grenetina
  • 1 limón el jugo y la ralladura
  • 3 yemas de huevo
  • 150 g azúcar
  • 200 g de champán
    200 g de vino blanco, o sparkling white wine
  • 300 g de crema para batir (30-40% grasa)
  • 250 g de uvas rojas o blancas
  • 1 de jugo de limón, recién exprimido

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 rebanadas

Sód 117.2 mg
Białko 6.4 g
Kalorie 1321.5 kJ / 315.8 kcal
Tłuszcz 12.3 g
Błonnik 0.8 g
Tłuszcz nasycony 6.7 g
Węglowodany 43.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...