Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 克 老豆腐
- 100 克 大葱
- 油 ,油炸用
- 10 克 生抽
- 2 - 3 克 老抽 ,约¼茶匙
- 10 克 糖
- 1 - 2 克 盐 ,约¼茶匙
- 10 克 醋
- 5 克 玉米淀粉
- 60 克 温水
- 10 克 油
- 2 根 葱 ,切段
- 3 瓣 蒜头 ,拍扁
- 2 片 姜
- 3 根 干辣椒 ,切段
- 100 克 黄瓜 ,切丁
- 50 克 熟花生
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1946 kJ / 465.5 kcal
- Białko
- 19.2 g
- Węglowodany
- 24.9 g
- Tłuszcz
- 34 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.4 g
- Błonnik
- 3.9 g
- Sód
- 559.3 mg