Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bumbu Kacang
- 6 - 10 cabai rawit merah, sesuai selera
- 15 g cabai merah keriting
- 100 g kacang tanah
- 25 g bawang goreng
- 40 g air
- 50 g gula aren, iris tipis-tipis
- 15 g sari jeruk nipis
- ½ sdt garam
Sayur Kukus
- 150 g pepaya muda (belum matang), potong-potong seukuran corong lebar
- 1 timun, dikupas
- 600 g air
- 100 g taoge
- 100 g tempe, potong dadu (3 cm), digoreng
- 150 g tahu putih, potong dadu (3 cm), digoreng
- Wartości odżywcze
- na 1 porsi
- Kalorie
- 1747 kJ / 418 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 7 g
- Sód
- 332 mg