
Urządzenia i Akcesoria
Sayur Lodeh
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porsi
Składniki
-
bawang putih20 g
-
bawang merah30 g
-
bawang bombai100 g
-
biji jinten putih1 sdt
-
udang kering rendam hingga lunak50 g
-
serai bagian putih saja2 batang
-
minyak sayur80 g
-
air500 g
-
wortel potong tipis-tipis (0.5 cm x 4 cm)50 g
-
bengkuang potong tipis-tipis (0.5 cm x 4 cm)100 g
-
garam2 sdt
-
santan500 g
-
kacang panjang potong sepanjang 4 cm100 g
-
bihun rendam hingga lunak lalu tiriskan50 g
-
kembang tahu kering direndam hingga lunak100 g
-
tempe potong dadu (2 cm)100 g
-
tahu potong dadu (2 cm)200 g
-
cabai merah besar iris-iris2
-
cabai hijau besar iris-iris2
-
asam jawa direndam hingga lunak1
-
kunyit bubuk1 sdt
Wartości odżywcze na 1 porsi
Kalorie
654 kcal /
2736 kJ
Białko
18 g
Tłuszcz
54 g
Węglowodany
33 g
Błonnik
5 g
Tłuszcz nasycony
28 g
Sód
1210 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Brak ocen
Brak ocen
Brak ocen
20 min
25 min
Brak ocen
Brak ocen
Brak ocen
1 godz. 50 min
Brak ocen
30 min
Brak ocen