
Urządzenia i Akcesoria
Sayur Lodeh
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porsi
Składniki
-
bawang putih20 g
-
bawang merah30 g
-
bawang bombai100 g
-
biji jinten putih1 sdt
-
udang kering rendam hingga lunak50 g
-
serai bagian putih saja2 batang
-
minyak sayur80 g
-
air500 g
-
wortel potong tipis-tipis (0.5 cm x 4 cm)50 g
-
bengkuang potong tipis-tipis (0.5 cm x 4 cm)100 g
-
garam2 sdt
-
santan500 g
-
kacang panjang potong sepanjang 4 cm100 g
-
bihun rendam hingga lunak lalu tiriskan50 g
-
kembang tahu kering direndam hingga lunak100 g
-
tempe potong dadu (2 cm)100 g
-
tahu potong dadu (2 cm)200 g
-
cabai merah besar iris-iris2
-
cabai hijau besar iris-iris2
-
asam jawa direndam hingga lunak1
-
kunyit bubuk1 sdt
Wartości odżywcze na 1 porsi
Kalorie
654 kcal /
2736 kJ
Białko
18 g
Tłuszcz
54 g
Węglowodany
33 g
Błonnik
5 g
Tłuszcz nasycony
28 g
Sód
1210 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Brak ocen
Brak ocen
Brak ocen
25 min
20 min
25 min
Brak ocen
Brak ocen
Brak ocen
1 godz. 50 min
Brak ocen
30 min