Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 克 水
- 10 克 料酒
- 10 克 姜, 切片
- 12 个 蛤蜊, 泡水吐沙(约170克)
- 2 颗 蛋, 打散(每个重约53-63克)
- ¼ 茶匙 盐 (opcjonalnie)
- ½ 茶匙 麻油
- 1 根 葱, 切葱花,装饰用
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 446 kJ / 106 kcal
- Białko
- 10.4 g
- Węglowodany
- 2.7 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 0.1 g