蛤蜊蒸蛋
TM31 TM5 TM6

蛤蜊蒸蛋

4.9 (28 ocen)

Składniki

  • 700 克 水
  • 10 克 料酒
  • 10 克 姜, 切片
  • 12 个 蛤蜊, 泡水吐沙(约170克)
  • 2 颗 蛋, 打散(每个重约53-63克)
  • ¼ 茶匙 盐 (opcjonalnie)
  • ½ 茶匙 麻油
  • 1 根 葱, 切葱花,装饰用

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
446 kJ / 106 kcal
Białko
10.4 g
Węglowodany
2.7 g
Tłuszcz
6 g
Błonnik
0.1 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy