Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 片 吉利丁片 ,10克
- 适量 冷水 ,浸泡用
- 300 克 新鲜蛤蜊 ,选用文蛤
- 1 小片 昆布
- 250 克 矿泉水
- 100 克 日本清酒
- 2 克 盐
- 10 克 新鲜豌豆仁
- 100 克 虾仁
- 20 克 胡萝卜 ,切0.5×0.5厘米丁
- 适量 矿泉水 ,冲洗用
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 363.8 kJ / 87 kcal
- Białko
- 10.9 g
- Węglowodany
- 3.5 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 329.7 mg