Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
香草糖浆
- 400 克 水
- 50 克 红茶叶
- 2 根 (肉桂) 肉桂棒
- 2 颗 八角
- 12 颗 丁香
- 1 汤匙 干燥的茴香籽
- 1 汤匙 小豆蔻豆荚
- 2 支 香草豆荚 ,一刨二,取籽
- 200 克 糖
香草鸡尾酒
- 1 颗 蛋清 ,选择可食用生鸡蛋
- 100 克 稀奶油, 含脂量最低30%
- 250 克 冰块
- 500 克 姜汁汽水
- 1 克 盐
- 适量 豆蔻粉 ,装饰用
- 4 颗 八角 ,装饰用
- Wartości odżywcze
- na 1 杯(玻璃杯)
- Kalorie
- 1568.6 kJ / 374.9 kcal
- Białko
- 2.1 g
- Węglowodany
- 68.5 g
- Tłuszcz
- 10.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.8 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 89.5 mg