Bakcang Kacang Tanah

Bakcang Kacang Tanah

4.0 1 rating
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 6 godz.
12 potongan

Składniki

Persiapkan daun bambu
  • daun bambu besar
    30
  • minyak sayur sedikit
kacang rebus
  • kacang tanah mentah rendam dalam air garam selama 3 jam, tiriskan
    300 g
  • air
    1300 g
nasi ketan
  • minyak sayur
    80 g
  • kecap asin
    1 sdm
  • garam
    1 ½ sdt
  • gula
    20 g
  • beras ketan rendam selama 2 jam, tiriskan
    600 g
Merakit dan Memasak
  • air
    800 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 12 potongan

Sód 7658.2 mg
Białko 134.9 g
Kalorie 19390.3 kJ / 4638.8 kcal
Tłuszcz 221.4 g
Błonnik 22.5 g
Tłuszcz nasycony 0 g
Węglowodany 550.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie