Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
餅乾底
- 20 克 奶油,有鹽或無鹽 ,切塊
- 40 克 蓮花餅乾 ,對半撥開
乳酪餡
- 250 克 奶油乳酪
- 80 克 鮮奶油 (脂肪含量約35%)
- 60 克 糖
-
10
克 黃檸檬皮屑 ,可多備一些裝飾用
lub 1 茶匙 香草精 - 2 顆 蛋
- 1 小撮 鹽
蒸煮與炙燒
- 500 克 水
- 黃檸檬皮屑 (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1282 kJ / 306.4 kcal
- Białko
- 5.2 g
- Węglowodany
- 17.2 g
- Tłuszcz
- 24.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.3 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 233 mg