Salsa di peperoni rossi (Ajvar)

Salsa di peperoni rossi (Ajvar)

4.6 11 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz.
1340 g

Składniki

  • 1000 g di peperoni rossi privati dei semi e tagliati a pezzetti
  • 150 g di zucchero
  • 50 - 70 g di olio extravergine di oliva
  • 2 g di peperoncino piccante in polvere
  • 10 g di sale
  • 50 g di passata di pomodoro
  • 1 foglia di alloro secca
  • 3 spicchi di aglio
  • 70 g di aceto di vino bianco

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 30 g

Sód 107.2 mg
Białko 0.3 g
Kalorie 144 kJ / 34.4 kcal
Tłuszcz 1.6 g
Błonnik 0.5 g
Tłuszcz nasycony 0.2 g
Węglowodany 4.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...