Urządzenia i Akcesoria
Pizza Diavola
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
3 portions
Składniki
Dough
-
water220 g
-
barley maltsugar1 tsp
-
20 g fresh yeastdried instant yeast2 tsp
-
strong white bread flour plus extra dusting400 g
-
extra virgin olive oil plus extra for greasing20 g
-
fine sea salt1 tsp
Topping
-
mozzarella cut in pieces (2 cm)200 g
-
pepperoni, slicedspicy salami sliced150 g
-
extra virgin olive oil plus extra for drizzling20 g
-
baby plum tomatoes, halvedpomodorino tomatoes halved250 g
-
fine sea salt1 tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
2553.7 mg
Białko
43.6 g
Kalorie
4162 kJ /
994.7 kcal
Tłuszcz
43.7 g
Błonnik
4.9 g
Tłuszcz nasycony
15.8 g
Węglowodany
104.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Full English Breakfast Popover
40 min
Cauliflower Soup; Chorizo and Pepperonata Pasta
35 min
Spaghetti Arrabiata with Tuna
30 min
Meatballs in a rich tomato sauce (daoud basha)
1 godz.
Pizza Margherita
2 godz. 10 min
Hot Dog Rolls
55 min
Piri Piri Chicken with Chopped Vegetable Salad
7 godz. 20 min
Pizza with Tomato, Red Pepper Sauce, Spinach and Eggs
1 godz. 45 min
Chorizo, Mozzarella and Sun-dried Tomato Pull-apart Bread
1 godz. 50 min
Custard Layers
2 godz. 20 min
Pizza Capricciosa
1 godz. 35 min
Pizza Marinara
1 godz. 35 min