Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 220 g water
-
1
tsp sugar
lub barley malt -
2
tsp dried instant yeast
lub 20 g fresh yeast, crumbled - 400 g strong white bread flour, plus extra dusting
- 20 g extra virgin olive oil, plus extra for greasing
- 1 tsp fine sea salt
Topping
- 200 g mozzarella, cut in pieces (2 cm)
-
150
g spicy salami, sliced
lub pepperoni, sliced - 20 g extra virgin olive oil, plus extra for drizzling
-
250
g pomodorino tomatoes, halved
lub baby plum tomatoes, halved - 1 tsp fine sea salt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4162 kJ / 994.7 kcal
- Białko
- 43.6 g
- Węglowodany
- 104.7 g
- Tłuszcz
- 43.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.8 g
- Błonnik
- 4.9 g
- Sód
- 2553.7 mg
Alternatywne przepisy
Meatballs in Tomato Sauce with Potato Purée
45min
Estonian Kringle (Estonia)
1h 40min
Peanut Butter Cheesecake
5h 40min
Herb Bread
1h 10min
Cauliflower Soup; Chorizo and Pepperonata Pasta
35 Min
Pide with Lamb, Cinnamon, Pine Nuts and Yoghurt
2 godz. 15 min
Calzones with Marinara Sauce - Calzoni con salsa marinara
1 Std. 30 Min
Spaghetti Carbonara
40min
Cheeseboard Spaghetti
45min
Pierogi with Meat
1 Std.
Stuffed Crust Salami Pizza
1h 50min
Spaghetti Arrabiata with Tuna
30 Min