Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 115 g soğan, ikiye bölünmüş
- 85 g havuç, parçalara bölünmüş (3 cm)
- 85 g kereviz sapı, parçalara bölünmüş (3 cm)
- 1 defne yaprağı, kurutulmuş (opcjonalnie)
- 1 tavuk karkas, orta boy, parçalara bölünmüş (yakl. 5-6)
- 1275 - 1400 g su, su tavuk kemiklerinin üzerinde olmalı ve maksimum seviyesini aşmamalı
- Wartości odżywcze
- na 1250 g
- Kalorie
- 7074 kJ / 1690.7 kcal
- Białko
- 73.2 g
- Węglowodany
- 21.7 g
- Tłuszcz
- 144 g
- Tłuszcz nasycony
- 41.5 g
- Błonnik
- 5.8 g
- Sód
- 505.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zeytinyağlı Taze Fasulye
40min
Tarhana Çorbası
25 Min
Kıyma
35 Min
Sucuklu Kuru Fasulye
10h
Tavuklu Arpa Şehriye Salatası
50 Min
Kahve, Kakule ve Kakaolu Bademler
Keine Bewertungen
Kemik / Et Suyu (yavaş pişirme)
3h 25min
Çilekli Fesleğenli Dondurma
10 Min
Sebzeli ve Şehriyeli Tavuk Çorbası
2 Std. 10 Min
Mantı
1 Std. 45 Min
Ghee
30 Min
Sotelenmiş Biberler (400 g)
25 Min