Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 115 g soğan, ikiye bölünmüş
- 85 g havuç, parçalara bölünmüş (3 cm)
- 85 g kereviz sapı, parçalara bölünmüş (3 cm)
- 1 defne yaprağı, kurutulmuş (opcjonalnie)
- 1 tavuk karkas, orta boy, parçalara bölünmüş (yakl. 5-6)
- 1275 - 1400 g su, su tavuk kemiklerinin üzerinde olmalı ve maksimum seviyesini aşmamalı
- Wartości odżywcze
- na 1250 g
- Kalorie
- 7074 kJ / 1690.7 kcal
- Białko
- 73.2 g
- Węglowodany
- 21.7 g
- Tłuszcz
- 144 g
- Tłuszcz nasycony
- 41.5 g
- Błonnik
- 5.8 g
- Sód
- 505.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pişmiş Beyaz Balık Püresi (Dondurulmuş)
Brak ocen
Taze Otlu Hamura Sarılı Levrek ve Basmati Pilavı
2 Std. 30 Min
Basmati Pilavı
1h
Sebzeli ve Şehriyeli Tavuk Çorbası
2h 10min
Etli Türlü
1h 20min
Hollandez Soslu Bonfile ve Fırınlanmış Sebzeler
1h 20min
Provencal Baharatlı Şeftalili Tavuk ve Basmati Pilavı
1h
Yavaş Pişirilmiş Tavuk Köfteleri ve Patates
2h 10min
Terbiyeli Bezelyeli Tavuk Çorbası
50min
Baharatlı Erikli Limonata
10min
Kemik / Et Suyu (yavaş pişirme)
3h 25min
Etli Fajita
40min