Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g tavuk kalçası, derisiz, kemiksiz, parçalara bölünmüş (2-3 cm)
- 60 g galeta unu
- 320 g soğan, dörde bölünmüş
- 3 diş sarımsak
- 6 - 8 dal maydanoz yaprağı, taze, servis etmek için ekstra kıyılmış maydanoz
- 1 tk tuz, yumurtaya koymak için ekstra 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
- 3 yumurta
- 7 - 8 yk un
- 500 g kızartma yağı
- 700 g patates, dilimlenmiş (yaklaşık 8 mm)
- 1 tutam safran lifi (opcjonalnie)
- 40 g zeytinyağı
-
50
g brendi
lub 50 g su - 1000 g tavuk suyu
- Wartości odżywcze
- na 6 porsiyon
- Kalorie
- 12807.1 kJ / 3063.9 kcal
- Białko
- 163.8 g
- Węglowodany
- 214.9 g
- Tłuszcz
- 172.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 32.7 g
- Błonnik
- 20.5 g
- Sód
- 3560.7 mg
Alternatywne przepisy
İzmir Köfte
1h 5min
Fırında Püreli Kaşarlı Köfte ve Cacık
1h 15min
Tavuklu Kuzu Etli Bulgur
1h 10min
Tatlı Patates ve Remoulade Soslu Bonfile
1h 30min
Hindiba ve Gorgonzola Peynirli Puf Börekleri
1h 5min
Ballı Bademli Pasta
30 Min
Baklava
6 Std. 30 Min
Kurutulmuş Domates Pesto Dolgulu Tavuk Göğsü
50 Min
Bearnez Soslu Bonfile
Brak ocen
Brokolili Ispanak Köftesi
35 Min
Sebzeli Etli Püre
35 Min
Acı Biberli Kek
2h