Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g zeytinyağı
- 200 g soğan, dörde bölünmüş
- 1 diş sarımsak
- 750 g karnabahar, parçalara bölünmüş (4-5 cm)
-
600
g su
lub sebze suyu - 1 ¼ tk tuz
- 2 - 3 tutam karabiber
- 100 g süt
- 100 g Çedar peyniri, küçük parçalara bölünmüş (bk.öneriler) (opcjonalnie)
- 25 - 30 g tereyağı (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porsiyon
- Kalorie
- 716 kJ / 171 kcal
- Białko
- 9.9 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 11.1 g
Alternatywne przepisy
Pancar Salatası
15min
Köri ve Zencefilli Balkabağı Çorbası
50 min
Plaska
1h 15min
Kremamsı bezelye çorbası
40min
Brokoli Kuskuslu ve Portakallı Somon
45 min
Çedarlı Pırasa Çorbası
50 min
Bal Kabağı Çorbası, Sebze ve Pilav Eşliğinde Balık, Elmalı Armutlu Crumble
1h
Yeşil Elmalı Kereviz Çorbası
55min
Terbiyeli Kerevizli Kuzu
1h 15min
Pancarlı Peynirli Ezme
15min
Pırasa ve Patates Çorbası
45 min
Maydanozlu Kereviz Çorbası
45 min