Penne with mussels

Penne with mussels

4.8 13 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 portions

Składniki

  • fresh flat-leaf parsley leaves only,
    4 - 5 sprigs
    4 - 5 sprigs fresh coriander, leaves only
  • water plus extra as needed
    250 g
  • fresh mussels, shells scrubbed and debearded
    1000 g
  • extra virgin olive oil plus extra for serving
    30 g
  • shallots cut in halves
    30 g
  • garlic cloves
    3
  • fresh red chilli (opcjonalnie) small, deseeded
    1
    ½ tsp dried chilli flakes
  • dry white wine (opcjonalnie)
    50 g
  • cherry tomatoes cut in halves
    120 g
  • tomato purée (concentrated)
    40 - 50 g
  • salt
    1 pinch
  • penne or similar short dried pasta
    350 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 17 g
Kalorie 2011 kJ / 480 kcal
Tłuszcz 15 g
Błonnik 5.5 g
Węglowodany 65 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...