Urządzenia i Akcesoria
Penne with mussels
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 portions
Składniki
-
4 - 5 sprigs fresh coriander, leaves onlyfresh flat-leaf parsley leaves only,4 - 5 sprigs
-
water plus extra as needed250 g
-
fresh mussels, shells scrubbed and debearded1000 g
-
extra virgin olive oil plus extra for serving30 g
-
shallots cut in halves30 g
-
garlic cloves3
-
½ tsp dried chilli flakesfresh red chilli (opcjonalnie) small, deseeded1
-
dry white wine (opcjonalnie)50 g
-
cherry tomatoes cut in halves120 g
-
tomato purée (concentrated)40 - 50 g
-
salt1 pinch
-
penne or similar short dried pasta350 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
17 g
Kalorie
2011 kJ /
480 kcal
Tłuszcz
15 g
Błonnik
5.5 g
Węglowodany
65 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Stir-fry Kailan with Oyster Sauce
10 min
Demo Recipe 1 - Lemonade
5 min
Cashew and Cacao Smoothie
5 min
Curry Seafood Chowder
1 godz.
Courgette Soup; Steamed Fish and Potatoes with Lemon Sauce
40 min
Cecina and goat's cheese croquettes
9 godz. 20 min
Cali Burger with Avocado Ranch
50 min
Green Smoothie Bowls (Matthew Kenney)
15 min
Caribbean Wraps
50 min
Steamed Vegetables with Kefir Dressing
40 min
Stir-fry Baby Bak Choy
10 min
Chicken Afritada
30 min