Urządzenia i Akcesoria
Penne with mussels
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 portions
Składniki
-
4 - 5 sprigs fresh coriander, leaves onlyfresh flat-leaf parsley leaves only,4 - 5 sprigs
-
water plus extra as needed250 g
-
fresh mussels, shells scrubbed and debearded1000 g
-
extra virgin olive oil plus extra for serving30 g
-
shallots cut in halves30 g
-
garlic cloves3
-
½ tsp dried chilli flakesfresh red chilli (opcjonalnie) small, deseeded1
-
dry white wine (opcjonalnie)50 g
-
cherry tomatoes cut in halves120 g
-
tomato purée (concentrated)40 - 50 g
-
salt1 pinch
-
penne or similar short dried pasta350 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
17 g
Kalorie
2011 kJ /
480 kcal
Tłuszcz
15 g
Błonnik
5.5 g
Węglowodany
65 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Linseed Overnight Oats with Matcha Yoghurt
8 godz.
Butter Mochi with Pineapple Sherbet (Matthew Kenney)
11 godz. 40 min
Lo Mai Gai (Steamed Glutinous Rice With Chicken)
1 godz. 15 min
Yogurt with Spiralized Fruit
10 min
Grenadine
45 min
Crumb it up mix (Noni Jenkins)
5 min
Acaí Nice Cream
10 min
Lemon slush
10 min
Homemade Chicken Stock Powder
1 godz. 35 min
Linguine with Bacon and Prawns
35 min
Stir-fry Kailan with Oyster Sauce
10 min
Kelantan Noodle Soup
40 min