Urządzenia i Akcesoria
Penne with mussels
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 portions
Składniki
-
4 - 5 sprigs fresh coriander, leaves onlyfresh flat-leaf parsley leaves only,4 - 5 sprigs
-
water plus extra as needed250 g
-
fresh mussels, shells scrubbed and debearded1000 g
-
extra virgin olive oil plus extra for serving30 g
-
shallots cut in halves30 g
-
garlic cloves3
-
½ tsp dried chilli flakesfresh red chilli (opcjonalnie) small, deseeded1
-
dry white wine (opcjonalnie)50 g
-
cherry tomatoes cut in halves120 g
-
tomato purée (concentrated)40 - 50 g
-
salt1 pinch
-
penne or similar short dried pasta350 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
17 g
Kalorie
2011 kJ /
480 kcal
Tłuszcz
15 g
Błonnik
5.5 g
Węglowodany
65 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Boerewors
40 min
Raspberry and basil sangria
40 min
Pumpkin Chai Latte
Brak ocen
Café Au Lait (Caffè Latte)
30 min
Spaghetti with Garlic, Olive Oil and Tomatoes
40 min
Tomato and Mushroom Spaghetti
25 min
Meal Replacement Shake (Metric)
5 min
Lasagna Bolognese
3 godz.
Jamaica Hibiscus Margarita
1 godz. 5 min
Cold Brew Concentrate
12 godz.
Sliced Fish Tofu Soup
2 godz. 10 min
Pinakbet
15 min