Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g kikkererwten wit, gedroogd
- 1350 g water
- 20 g bloem
- 30 g tomatenpuree
- 350 g tomaten, doormidden gesneden
- 80 g ui, doormidden gesneden
- 1 knoflookteentje
- 4 takjes verse koriander, met stengels
- 4 takjes verse peterselie, met stengels
- 100 g selder, in stukken gesneden
-
300
g lamsvlees (schouder), in kleine stukjes gesneden (1 x 1 cm)
(opcjonalnie)
lub 300 g rundvlees (schenkel of karbonade), in kleine stukjes gesneden (1 x 1 cm) (opcjonalnie) - 2 tl Ras el Hanout of kruidenmix
- 1 el zout
- 100 g groene linzen, gedroogd
- 1 el citroensap
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 910 kJ / 217 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kleverige toffeepuddings
Brak ocen
Lactosevrije luikse wafels
Brak ocen
Gevulde seitanrol met champagnerijst
Brak ocen
Fatayer met kaas en munt
2 godz.
Avocadosap met dadels
5 dk
Batbout met kaas
30 dk
Muntthee
25 min
Pizza lahmacun a la Turk
1h
Pindakoekjes met chocolate-chip
Brak ocen
Simit - Turkse sesam bagel
2 godz. 10 min
Bulgur en rode linzensoep
50 min
Gevulde Marokkaanse broodjes (Batbout)
2h 40min