![Pear and Blue Cheese Salad with Hazelnuts (TM6) Pear and Blue Cheese Salad with Hazelnuts (TM6)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/234a7d1a-fccd-4666-ac30-8e136b1a3bff/Derivates/967c730e-ee07-41a5-9ade-a5f269bdc163.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 oz hearts of romaine lettuce leaves, halved to fit in feeder tube
- 21 ½ oz Bosc pears or similar, halved, cored and stems removed
- 1 tbsp walnut oil
- 4 oz crumbled blue cheese, divided
- 2 oz toasted hazelnuts, chopped, divided
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1369.5 kJ / 327.3 kcal
- Białko
- 10.5 g
- Węglowodany
- 25.8 g
- Tłuszcz
- 22.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.1 g
- Błonnik
- 6.5 g
- Sód
- 460.9 mg
Alternatywne przepisy
Hazelnut Coffee
5 Min
Acai Nice Cream
10 Min
Octopus and Potato Salad
40 Min
Banana Split
45 Min
Varoma-cooked vegetable ragout with omelette
30 Min
Matcha Blueberry Morning Smoothie
5 Min
Molten Lava Cake
45 Min
Avocado with Egg and Salmon Tartare
50 Min
Ratatouille Galette (Thermomix® Cutter)
1h 40min
Plant-Based Alfredo Sauce (Matthew Kenney) Metric
1 Std. 30 Min
Healthy Gut Zinger
10 Min
Panna Cotta with Whiskey Cream
2h 45min