Urządzenia i Akcesoria
Vegane Donauwellen-Cupcakes
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz.
12 Stück
Składniki
Teig
-
vegane Margarine in Stücken100 g
-
Zucker100 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht1 EL
-
Dinkelmehl Type 630220 g
-
Backpulver10 g
-
Sojadrink100 g
-
Mineralwasser100 g
-
geriebene Orangenschale2 TL
-
Backkakao15 g
-
Schattenmorellen abgetropft24 - 36
Topping und Fertigstellung
-
Vanillepuddingpulver1 Pck.
-
Zucker50 g
-
Sojadrink400 g
-
vegane Margarine in Stücken200 g
-
Zartbitter-Kuvertüre vegan, in Stücken150 g
-
Kokosöl15 g
-
Schattenmorellen abgetropft12
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Sód
271 mg
Białko
5 g
Kalorie
1620 kJ /
387 kcal
Tłuszcz
26 g
Błonnik
3.4 g
Tłuszcz nasycony
8 g
Węglowodany
38 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Vegane Mini-Cheesecakes
4 godz. 30 min
Vegane Donauwellen
4 godz. 15 min
Vegane Blaubeer-Cheesecake-Muffins
1 godz. 10 min
Veganer Himbeer-Mandel-Kuchen
5 godz. 30 min
Vegane Tomatensuppe mit Linsenbällchen
1 godz.
Vegane Vanille-Preiselbeer-Torte
4 godz. 30 min
Veganes Cinnamon Shortbread
4 godz.
Veganer Apfelkuchen mit Streuseln und Baiser
2 godz.
Vegane Mandeltorte
9 godz. 30 min
Kokos-Mandarinen-Kuchen (vegan)
3 godz.
Himbeer-Muffins (vegan)
50 min
Vegane Lasagne
1 godz. 50 min