Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de crème liquide 35% m.g., très froide
- 200 g de mascarpone, très froid
- 90 g de sucre glace
- 250 g de lait concentré non sucré, froid
-
40
g de bonbons à la cacahuète enrobés de chocolat, type M&M’S® (ou plus selon
les goûts) - caramel au beurre salé, pour la décoration
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2402 kJ / 555 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 42 g
Alternatywne przepisy
Tartelettes crumble pistache et framboise
2h 30min
Bûche glacée chocolat et crème brûlée
4h
Pâte à tartiner aux speculoos
10min
Gâteau de fin d'année
3h 35min
Granité au citron
3h 10min
Flan pâtissier à la vanille
3h 30min
Cheesecake speculoos et caramel
2h 45min
Purée mousseline
40 min
Glace sundae nappage caramel
3h 35min
Pâte à crêpe vanillée
1h 40min
Gâteau au chocolat, glaçage rocher
1h 15min
Chantilly
5min