
Urządzenia i Akcesoria
法式李子蛋糕(TM6)
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 人份
Składniki
-
奶油 ,室溫軟化,塗抹烤盤用
-
德梅拉拉糖(Demerara Sugar)2 - 4 大匙
-
李子 ,果肉成熟結實,去核,底部稍微切平並垂直切半(詳見要訣)700 克
-
檸檬 ,取皮屑並榨汁1 顆
-
糖1 大匙
-
糖80 克
-
香草豆莢 ,取籽(詳見要訣)½ 根
-
蛋2 顆
-
全脂牛奶100 克
-
鮮奶油 (脂肪含量約30-40%)50 克
-
麵粉65 克
-
鹽¼ 茶匙
-
冰糖粉 ,裝飾用1 - 2 大匙
Wartości odżywcze na 1 人份
Kalorie
244 kcal /
1019 kJ
Białko
5 g
Tłuszcz
6 g
Węglowodany
45 g
Błonnik
2.2 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Sód
132 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

美善品配件食譜
42 Przepisy
Tajwan
Tajwan