Cake pistache et fleur d'oranger

Cake pistache et fleur d'oranger

4.7 212 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
6 portions

Składniki

Réalisation de la pâte à cake
  • 100 g de pistaches, décortiquées et non salées
  • 3 œufs
  • 150 g de sucre en poudre
  • 2 c. à soupe d'eau de fleur d'oranger
  • 120 g de beurre fondu, et un peu pour le moule
  • 1 yaourt nature
  • 150 g de farine
  • 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
Réalisation du sirop de sucre (facultatif)
  • 30 g d'eau
  • 30 g de sucre en poudre
  • ½ c. à café d'eau de fleur d'oranger

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 11 g
Kalorie 2315 kJ / 555 kcal
Tłuszcz 33 g
Węglowodany 52 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...