Cake pistache et fleur d'oranger

Cake pistache et fleur d'oranger

4.7 125 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
6 portions

Składniki

Réalisation de la pâte à cake
  • de pistaches, décortiquées et non salées
    100 g
  • œufs
    3
  • de sucre en poudre
    150 g
  • d'eau de fleur d'oranger
    2 c. à soupe
  • de beurre fondu, et un peu pour le moule
    120 g
  • yaourt nature
    1
  • de farine
    150 g
  • de levure chimique (½ sachet)
    1 c. à café
Réalisation du sirop de sucre (facultatif)
  • d'eau
    30 g
  • de sucre en poudre
    30 g
  • d'eau de fleur d'oranger
    ½ c. à café

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 555 kcal / 2315 kJ
Białko 11 g
Tłuszcz 33 g
Węglowodany 52 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...