Clam Chowder

Clam Chowder

4.6 11 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
6 portions

Składniki

  • onion cut into pieces
    225 g
  • celery cut into pieces (approx. 2 stalks)
    85 g
  • garlic clove
    1
  • all-purpose flour
    2 tbsp
  • unsalted butter
    15 g
  • bacon, smoked cut into pieces (0.5 cm/¼ in.)
    2 slices
  • chopped clams
    3 cans
  • water
    1 tbsp
  • cornstarch
    1 tbsp
  • russet potatoes peeled, diced (1 cm/½ in.)
    450 g
  • water
    225 g
  • salt to taste
    ½ tsp
  • black pepper, ground plus extra to sprinkle
    ⅛ tsp
  • bay leaf, dried
    1
  • cream 10-18% M.F.
    115 g
  • soup crackers e.g. oyster crackers, to serve

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 393.5 kcal / 1646.4 kJ
Białko 41 g
Tłuszcz 10.5 g
Węglowodany 31.8 g
Błonnik 2.8 g
Tłuszcz nasycony 4.2 g
Sód 452.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...