Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 克 油
- 100 克 洋蔥, 切塊
- 10 克 蒜頭
- ½ 茶匙 孜然粉
- 10 克 新鮮青辣椒, 切丁
- 20 克 咖哩粉 (印度咖哩粉)
- 1 茶匙 印度芳香佐料(葛拉姆馬薩拉) (opcjonalnie)
- 150 克 蕃茄, 去皮、切塊
- 100 克 原味優格
- 500 克 水
- 200 克 小扁豆, 洗淨
- ½ 茶匙 鹽
- ½ 茶匙 黑胡椒粉
- 2 枝 新鮮香菜, 切末
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 850 kJ / 14 kcal
- Białko
- 850.1 g
- Węglowodany
- 22.6 g
- Tłuszcz
- 9.6 g
- Błonnik
- 7.1 g