Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 克 胡萝卜, 切块
- 10 朵 干香菇, 泡软,切块
- 30 克 油
- 600 克 笋, 切丁,先以滾水汆烫去除涩味
- 150 克 猪肉肉糜
- 1 汤匙 酱油
- ¼ 茶匙 麻油
- ¼ 茶匙 盐
- ¼ 茶匙 白胡椒粉
- 1000 克 水
- 600 克 番薯, 切块
- 300 克 番薯粉
- 30 克 糖
- Wartości odżywcze
- na 1 块
- Kalorie
- 541 kJ / 129 kcal
- Białko
- 2.649 g
- Węglowodany
- 25.38 g
- Tłuszcz
- 2.058 g
- Błonnik
- 1.737 g