Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
虾饺皮
- 150 克 澄面
- 220 克 淀粉 ,选择风车牌
- 300 克 水
虾饺内馅
- 500 克 虾仁
- 淀粉 ,适量,腌制用
- ½ 茶匙 盐
- 10 克 淀粉
- 10 克 糖
- 10 克 麻油
- 1 小撮 白胡椒粉 ,依个人口味调整
- 50 克 冬笋 ,切丁
- 15 克 猪油 ,或美善品自制
蒸煮
- 800 克 水 ,蒸煮用
- Wartości odżywcze
- na 1 个
- Kalorie
- 163 kJ / 39 kcal
- Białko
- 1.2 g
- Węglowodany
- 7.3 g
- Tłuszcz
- 0.6 g
- Błonnik
- 0 g