Supă cremă de ciuperci

Supă cremă de ciuperci

4.5 19 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
6 porții

Składniki

  • ciuperci champignon, proaspete tăiate jumătăți sau sferturi dacă e nevoie
    600 g
  • apă
    750 - 850 g
  • lapte
    300 g
  • cub de concentrat vegetal (pentru 0,5 l)
    1 ½
    1 ½ linguriță cu vârf concentrat pastă de legume
  • făină
    75 g
  • sare
    ½ - 1 linguriță
  • frișcă lichidă, 35% grăsime
    75 g
  • pătrunjel proaspăt doar frunzele
    6 fire
  • cremă de brânză (opcjonalnie)
    60 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porție

Sód 328.1 mg
Białko 6.3 g
Kalorie 592.1 kJ / 141.5 kcal
Tłuszcz 6.7 g
Błonnik 1.4 g
Tłuszcz nasycony 4 g
Węglowodany 15.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...