Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g bloem
- 150 g rode bietensap natuurlijk, zonder suiker
- 5 g gedroogde gist
- 1 el honing
- 20 g olijfolie plus extra om in te vetten
- 120 g water
- ½ tl zout
- 3 - 4 takjes rozemarijn, vers, in stukjes, plus extra voor garnering
- 1 - 2 rode uien, in cirkels gesneden (ca. 2 mm)
- 1 - 2 snuifjes zout, grof
- 100 g gerookte zalm, in plakjes
- Wartości odżywcze
- na 1 stuk
- Kalorie
- 832 kJ / 199 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 514 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tandoori portobellos met romige kokosnoot raita
Brak ocen
Zoetzure tempé
Brak ocen
Muntthee
25min
Pizza lahmacun a la Turk
1h
Mango-passievruchttaart met bavaroiscrème
Brak ocen
Tas Kebap - Lamsgoulash met paprika
1 Std. 10 Min
Gerstsalade met sinaasappels, koriander en amandelen
50min
Gebakken buns
Brak ocen
Pierogi met vlees
1h
Levercake
Brak ocen
Gevulde Marokkaanse broodjes (Batbout)
2 Std. 40 Min
Vastensoep
30min